27.12.09

Oi kuusipuu

Löysimme tänä vuonna tuuhean joulukuusen. Se on kasvanut joulukuusenviljelijän pellolla, mistä olemme kuusemme hakeneet jo monet vuodet. Lähemmin katsottuna huomaa, että tuollaisia kuusia olisi metsästä turha etsiä. Puun jokaista oksaa on vuosien varrella taiten leikattu niin, että on päästy haluttuun lopputulokseen. Kuusi sopii hyvin nykyisten led-kynttilöiden kanssa yksiin.

Meillä on ollut perinteisesti kuusessa myös oikeatkin kynttilät. Tänä vuonna jouduimme tuon perinteen katkaisemaan, koska kuusemme oksat ovat niille liian hentoja. Ehkä ensi vuonna luovutamme hiukan tuuheudesta ja valitsemme kuusen, missä oksat ovat vankempia.

P.S. Kuusen latvassa oleva tähti jäi kuvan ulkopuolelle. Harmi - minusta joulukuusi ei ole joulukuusi ilman tähteä.

4 kommenttia:

  1. Teillä on kaunis kuusi. Kuusen valot voi olla ihan mitä vaan. Olen samaa mieltä tähdestä. Kuusi voi olla periaatteessa riisuttu kaikista muista koristeista paitsi tähdestä. Ilman sitä se on vain kuusi mutta ei joulupuu. Hyvää ja siunattua Uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. On komia, tuuhea kuusi. Ja ihanasti hiukan vinossa (äläkä sano, että se johtuu kuvakulmasta!). Rohkaisevaa, kun en itse koskaan saa kuusta seisomaan suorana. Enää en edes yritä :)
    TH

    VastaaPoista
  3. Juu. Vinossa on. En edes yrittänyt sitä oikaista, sillä eiväthän puut luonnossakaan aina suorassa kasva.

    VastaaPoista